מטען סולארי לטיולים
3.8/5 - (23 votes)

מטענים סולארים מומלצים לטיולים וקמפינג לשנת 2025

מטען סולארי הוא גאדג'ט שימושי מאוד לטיולי תרמילאים ארוכים מכיוון שהוא מאפשר לך לטעון בקלות את המכשירים האלקטרוניים שלך כגון מכשיר GPS כף יד, שעון טיולים או סמארטפון. מכיוון שתרמילאים רבים מסתמכים על מכשירים אלה לניווט בזמן הטיול, מטענים סולאריים הפכו לפופולריים מאוד. במיוחד עבור אותם אנשים שמשתמשים בסמארטפונים לניווט בשבילים יודעים להעריך מטענים סולאריים, מכיוון שאף סמארטפון עם GPS מופעל אינו פועל כל הזמן במשך יותר מיום מבלי להיטען.

מטענים סולאריים סופגים את אור השמש וממירים אותו לחשמל שמטעין את המכשירים או את הסוללה. שלא כמו מטענים רגילים המתרוקנים במוקדם או במאוחר, מטענים סולאריים מתאימים לנסיעות ארוכות מאוד מכיוון שהם מאפשרים לך להטעין את המכשירים שלך כל עוד יש אור שמש.

להלן הרשימה שלנו של מטענים סולארים המומלצים ביותר כיום בשוק, שיהפכו את החלטת הקנייה שלך לקלה יותר. רשמנו רק מטענים סולאריים איכותיים שמגיעים במחיר טוב ומספקים עמידות טובה.

1. BigBlue 3

מטען סולארי

משקל: 0.6662138 ק״ג | מספר יציאות USB במטען: 3

  • מה שאנחנו אוהבים: יעיל, מתאים לתנאים קשים, פונקציית הפעלה מחדש אוטומטית
  • מה שאנחנו לא: מתקשה לטעון מספר מכשירים, קצת מגושם

לבדיקת מחיר באמזון

ה- BigBlue 3 מעפיל על השאר. הודות ליכולות הטעינה המרשימות והביצועים העקביים על פני הפאנל, לוח זה שומר על מקומו בראש הטבלה למשך שנה נוספת. למרות שיכולות להיות אפשרויות אחרות שנטענות מהר יותר או שנראות מגניבות יותר, שום דבר לא יגבר על המודל הזה בכל הנוגע לביצועים הכוללים. כאשר מוצרי האלקטרוניקה שלך זקוקים לחיזוק, לוח זה יספק טעינה עקבית בתנאים משתנים (משמש מלאה ועד מעונן חלקית). מבחינת התכונות, אנו אוהבים את מד הכפתור המובנה ואת נרתיק האביזרים עם הרוכסן. אנו מעריכים גם את הפשטות של לוח זה ואת תג המחיר הסביר. עם שלוש יציאות USB ועיצוב מתקפל קלאסי, ה- BigBlue הוא מכלול מעולה שיטען ביעילות את רוב הגאדג'טים הקטנים.

2. Anker PowerPort 21W

משקל: 0.5 ק״ג | גודל פאנל: 21 וואט

  • מה שאנחנו אוהבים: יעיל, עוצמתי, מחיר מעולה ביחס לגודל, קל משקל.
  • מה שאנחנו לא: כיס קטן מכדי להכיל מיתרים ואביזרים נוספים

לבדיקת מחיר באמזון

שנה אחר שנה, האנקר 21W ממשיך להיות בליגה של הגדולים. יש לו את אותן תכונות כמו 15W אבל עם 6W יותר כוח. יש לו מהירות טעינה מהירה: 3 שעות ו -40 דקות לטעינת סוללה חיצונית של 6,000 מיליאמפר / שעה בשמש מלאה, אחת המהירות בסקירה שלנו. הוא גם היה מצוין בטעינת מספר מכשירים בו זמנית, והוא טיפל בהפרעות טעינה כפי שניתן לצפות.

זה לא הדגם הקל ביותר ברשימה, אבל הוא עושה די טוב לגודלו (מעל 20 וואט). עיצובו המשולש הוא בערך בגודל של עיתון וקל ביותר לאחסון. את המתמודד הזה היה קשה לנצח בכל הנוגע ליכולות הטעינה, המשקל והמחיר.

3. Goertek 25,000mAh

משקל: 0.53 ק״ג | מספר יציאות USB במטען: 3

  • מה שאנחנו אוהבים: מחיר הגון, גודל מעולה, פאנל סולארי מתפקד, למרות הגודל, יכולות הטענה מהירות.
  • מה שאנחנו לא: קשה לחדש את הסוללה באמצעות השמש, כבד.

לבדיקת מחיר באמזון

מארז הסוללות של Goertek 25,000mAh הוא סוללה בעלת קיבולת גבוהה; יש לו שלוש יציאות USB המספקות טעינה מהירה למוצרי אלקטרוניקה קטנים. אנו אוהבים שיש לו קיבולת גדולה ויכולים לטעון טלפון במלואו מספר פעמים כאשר הסוללה מופסקת. בנוסף, הפאנל הסולארי הקטן פועל מספיק טוב כדי שהסוללה תתחדש באמצעות סולארית, גם אם זה ייקח כמה שעות. בנוסף לכל התכונות הנהדרות האלה, ה- Goertek מצלצל כאחת האפשרויות במחיר הסביר ביותר עבור מטען סולארי טוב.

הבעיות שלנו עם סוללה זו דומות לבעיות שהיו לנו עם מארז סוללות/אופציות סולאריות אחרות – נדרשת סבלנות. מוצר זה אינו פועל היטב כמטען סולארי בלבד; אם אתה מתכנן לטעון את סוללת 25,000 מיליאמפר / שעה במלואו מהשמש, הקדש לעצמך כמה ימים טובים. עם זאת, הלוח ימשיך להטעין לאט לאט את מארז הסוללות, גם כאשר מחוברים מוצרי אלקטרוניקה קטנים, וזו תכונה שאנו מעריכים.

4. Ryno-Tuff 21W

משקל: 0.53 ק״ג | מספר יציאות USB במטען: 3

  • מה שאנחנו אוהבים: טעינה מהירה מאוד, קל משקל, יכול להטעין מספר מוצרים בו זמנית ביעילות, מחיר הגון.
  • מה שאנחנו לא: לא עובד טוב בתנאים קשים.

לבדיקת מחיר באמזון

ה- Ryno-Tuff הרשים אותנו עם יכולות הטעינה הממש מהירות שלו. בסיבוב הבדיקות הראשון, לוח זה זינק מעל המתחרים שלו במהירות הטעינה, והטעין את הטלפונים שלנו מעל 30% תוך 30 דקות. זה מרשים עבור כל פאנל, שלא לדבר על דגם 21W צנוע. ה- Ryno-Tuff גם עובד די טוב בטעינת מכשירים מרובים בו זמנית, למרות שהתפוקה שלו לא כל כך מרשימה. הלוח הוא גם עמיד וקומפקטי יחסית, מה שהופך אותו לנייד מספיק לנסיעות רחוקות. שילוב זה של תכונות ותג מחיר סביר הופכים את הלוח הזה לאפשרות מצוינת עבור בעלי תקציב.

היו לנו כמה תלונות עם לוח זה, אך כולן שוליות למדי. קודם כל, כיס האחסון קטן מאוד ובקושי מתאים לטלפון, מה שגורם לו להרגיש קצת חסר תועלת. בנוסף, ה- Ryno-Tuff הסתיים בתוצאות מעולות במבחני ההתאוששות שלנו לבלת״מים, מה שמראה כי היא אינו האפשרות הטובה ביותר לשימוש בתנאים קשים.

5. BioLite SolarPanel 10+

משקל: 0.54 ק״ג | מספר יציאות USB במטען: 1

  • מה שאנחנו אוהבים: עיצוב נקי, בנייה חזקה, גודל וצורה ניידים, סוללה מובנית מוסיפה יעילות.
  • מה שאנחנו לא: ללא תאי אכסון, יקר.

לבדיקת מחיר באמזון

ה- BioLite 10+ בולט בזכות העמידות והניידות שלו. הבנייה החזקה שלו הופכת אותו לאמין להפליא, וכך גם חבילת הסוללות המובנית. הסוללה מסדירה את הטעינה, כך שהפאנל פועל בצורה סבירה בתנאי טעינה לא אופטימליים. אהבנו את העיצוב המתקפל, מכיוון שהוא מלוטש ונייד מספיק כדי להתאים לתיקי הגב שלנו ברוב המשימות הקלות והמהירות.

החיסרון העיקרי ב- BioLite הוא תג המחיר; ללוח הזה ולזיהוי המותג שלו יש מחיר לא נמוך. מבחינתנו העמידות והביצועים הכוללים שלו עולים על ההשקעה הראשונית, אבל זה משהו שצריך לקחת בחשבון. יש הרבה לוחות פחות עמידים שיצליחו לבצע ביצועים טובים, אך מעטים יכולים לעמוד מבחינת העיצוב והבנייה הכוללים.

6. SunJack 25W

מטען סולארי SunJack 25 Watt

משקל: 0.85 ק״ג | מספר יציאות USB במטען: 2

  • מה שאנחנו אוהבים: בנייה עמידה, עיצוב מתחשב עם כיס אחסון נהדר, מהירויות טעינה מהירות מאוד, עובד היטב בתנאים קשים.
  • מה שאנחנו לא: יקר וכבד.

לבדיקת מחיר באמזון

למרות שאין לו את ההספק הגבוה ביותר מבין כל הפאנלים בסקירה זו, ה- SunJack 25W הדהים אותנו בביצועים המרשימים שלו. הוא טען במהירות ובקלות את הטלפונים הסלולריים שלנו, מארזי סוללות חיצוניים וגאדג'טים אלקטרוניים אקראיים אחרים. הוא מתגאה בכמה ממהירות הטעינה המהירות ביותר שראינו בבדיקות. בנוסף, המבנה המרשים והבנייה העמידה שלו מעוררים אמון. הוא גם הצליח היטב כאשר היה מוצל חלקית או בתנאי מזג מעוננים יחסית, מה שמתחרים רבים לא הצליחו לעשות.

החסרונות המשמעותיים הם המחיר והגודל שלו. אם הוא היה קצת יותר קטן או קל יותר, הוא היה מדורג גבוה יותר ברשימה שלנו. עם זאת, Sunjack נשאר אופציה מצוינת, עם מהירויות טעינה מהירות.

מה חשוב לדעת לפני שרוכשים מטען סולארי?

סוּג:

ישנם שלושה סוגים של מטענים סולאריים; פאנלים בלבד, פאנלים עם סוללה משולבת ופאנלים עם סוללה ניתנת להסרה.

פאנלים בלבד

מטענים סולאריים אלה הם הפופולריים ביותר מכיוון שהם יכולים לשמש לטעינה ישירה של סמארטפונים, שעוני GPS, פנסים וכו׳. אתה פשוט מחבר את הפאנלים הסולאריים למכשיר המבוקש, והמכשיר יטען באנרגיה של אור השמש. עם זאת, לפני רכישת מטען סולארי כזה וודא שהוא תואם למכשיר שלך (סוג מחבר).

פאנלים עם מארז סוללות משולב

מטענים סולאריים אלה בדרך כלל קומפקטיים מאוד – הפאנלים הסולאריים וחבילת הסוללות מגיעים בחתיכה אחת. לכן, הם נהדרים לחיבור לתרמיל. החיסרון הוא שהם אינם מודולריים. אינך יכול להשתמש במארז בלי פאנלים סולאריים או פאנלים סולאריים בלי ערכת הסוללות.

פאנלים עם סוללה ניתנת להסרה

מטענים סולאריים אלה הם בעצם מטענים פאנלים-בלבד המגיעים עם מטען חשמל. אתה יכול גם להשתמש בהם ללא מטען החשמל הכלול.

גודל ומשקל:

ככל שהפאנל הסולארי גדול יותר (וכבד יותר) כך הוא טוען את מארז הסוללות מהר יותר. עם זאת, זכור כי קל יותר לארוז ולשאת פאנלים סולאריים קטנים/קלים יותר.

סוג הפאנלים הסולאריים:

ישנם שני סוגים של פאנלים סולאריים: קשיחים וגמישים למחצה. ניתן לקפל פאנלים סולאריים חצי גמישים לנשיאה קלה. כשאתה צריך אותם, אתה פשוט פורש אותם וממקם אותם כלפי השמש. היתרון העיקרי של פאנלים סולאריים גמישים למחצה הוא שהם בעלי שטח פנים גדול למרות היותם קטנים מאוד באריזתם.

תפוקה:

התפוקה של פאנלים סולאריים נמדדת בוואטים – ככל שהתפוקה גבוהה יותר כך הם ממירים יותר אור שמש לחשמל לשעה.

אפשרויות מצורפות:

לפאנלים סולאריים יש בדרך כלל נקודות חיבור, כך שתוכל לחבר אותם בצורה מאובטחת לתרמיל שלך. זכור שאתה צריך אור שמש כדי שפאנלים סולאריים יעבדו ולכן עליך להרחיק אותם מהתרמיל במהלך היום כאשר סביר להניח שתטייל.

מארז סוללה:

למרות שמטענים סולאריים בלבד מסוג פאנלים יכולים לטעון מכשירים ישירות, הרבה יותר נוח לטעון מארז סוללות (מטען בנק חשמל) במקום זאת. מארזי סוללות אוגרים יותר אנרגיה חשמלית ומאפשרים לך לטעון את המכשירים שלך במהלך הלילה כשאינך משתמש בהם. חבילות הסוללה שונות ביכולות האחסון ובתפוקת החשמל. קיבולת האחסון נמדדת ב- אמפר-שעה. ככל שקיבולת האחסון גבוהה יותר, כך תוכל לטעון את המכשירים שלך פעמים רבות יותר. עם זאת, זכור כי קיבולת אחסון גדולה יותר גם מגדילה את משקל וגודל מארז הסוללות. לרוב מארזי הסוללות יש תפוקה מספקת לטעינת מכשירים אלקטרוניים כגון סמארטפונים, מכשירי GPS ושעוני GPS. עם זאת, חבילות סוללות יכולות לעיתים רחוקות לטעון מכשירים אלקטרוניים גדולים יותר כגון מחשבים ניידים.

הכל התחיל לפני כמה שנים, כשחיפשתי לקנות ציוד לטיול הגדול של אחרי צבא. לא ידעתי מאיפה להתחיל, הכל היה נראה לי דומה רק שהמחירים היו שונים מקצה לקצה, אז במקום לוותר ולהעזר בחבר הטיילן שאני מניח שלכולנו יש חבר כזה, החלטתי לנקוט פעולה, ולחקור את העולם הזה של ציוד טיולים וקמפינג. מטרת העל? לתת ידע על העולם הזה של ציוד טיולים וקמפינג, תבינו שלא צריך להיות מקובעים למה שמוכרים לנו בארץ, יש מגוון ענק של ציוד שלא מגיע בכלל לארצנו הקטנה, שלא נדבר על המחירים המופרזים. בסופו של דבר תוכלו לצאת מכן עם הציוד הטוב ביותר במחיר הטוב ביותר!

1 מחשבה על “מטען סולארי מומלץ”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *